Beskrivelse
Ingredienser: Rosmarin
50 gram
Middelhavsplanten rosmarin har en fantastisk smag, der dog godt kan være lidt gennemtrængende på en god dag. Derfor kan vi varmt anbefale, at du tilsætter lidt rosmarin af gangen, når der skal laves lam eller andre lækre retter med denne populære krydderurt.
Rosmarinens duft og smag kan bedst sammenlignes med duften og smagen af mynte og eukalyptus, og så har den også en lidt pebret smag, der giver rigtig mange smagsindtryk i madlavningen.
Sådan bruger du rosmarin
For at få smagen frem, lægges de grønne tørret urter i koldt vand i ca. 15 minutter, inden du skal bruge urten. Herefter presser du vandet ud af urterne, inden de kommes i farsbrød, sovs og lignende.
Brug blot små mængder af rosmarinen i din madlavningen, da smagen godt kan være ret dominerende ellers. Du kan bruge rosmarin til svinekød, kylling – og selvfølgelig lam.
Rosmarinen er også god i retter, der indeholder hvidvin og vin, så hvis du laver en kraftig gryderet med rødvin og stegte stykker svin, så vil rosmarinen med sikkerhed gøre oplevelsen 10 % bedre.
Som et lille ekstra tip, så er rosmarinen også rigtig god til nye, danske kartofler til foråret.
Rosmarin er glutenfri
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.