Beskrivelse
Quinta do Pégo, der er ejet af danske AMKA, råder over ca. 33 hektar jord, hvoraf ca. 30 hektar er beplantet. Jorden er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Alle vindruer og oliven på Quinta do Pégo er certificeret som bæredygtigt landbrug i henhold til PRODI-principper for integreret produktion. Quinta do Pégo producerer nogle af de fineste og bedste portvine, rødvine og olivenolie. Efter en total renovering åbnede vingården Quinta do Pégo i foråret 2009 i en helt ny form med hotel. Quinta do Pégo er en af de flotteste quintaer i Dourodalen – og Hotel Rural Quinta do Pégo er bestemt et besøg værd.
Som kompromis mellem vintage port og fadlagret port sælges Late Bottled Vintage (LBV), som er en vin fra et godt år, der lagres ublandet på fad. I stedet for at blive tappet efter to år, skal man lovmæssigt vente til portvinen er mellem 4-6 år, så LBV tappes efter fadlagring i 4-6 år.
Denne vin har været lagret næsten fem år, inden den er tappet. Der er hovedsageligt brugt druerne Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão, Tinto Cão og Tinta Roriz til denne portvin, og alle druerne er dyrket på Quinta do Pégos A-klassificerede vinmarker i Dourodalen i Portugal.
Trods meget høj kvalitet valgte Quinta do Pégo i 2016 ikke at lave Vintage Port i større volumen, så det deklarerede Vintage Port er gået til denne flotte LBV.
Det er en elegant portvin udover det sædvanlige med intens mørkerød farve samt delikat duft af modne frugter med god intensitet og krydrede noter. Det er en helt igennem velstruktureret portvin med fyldig og frisk frugtsmag med noter af røde frugter, blommer og vilde planter. God friskhed, silkebløde tanniner og god syre sørger for perfekt harmoni og balance, og eftersmagen er utrolig behagelig, intens og vedvarende. Det er en smag, som absolut kan måle sig med mange vintage portvine.
Denne portvin kan drikkes nu, hvis man ønsker en ung, koncentreret og meget frugtig smag. Hvis man derimod foretrækker en mere moden og blød portvin, bør man nok vente et par år med at drikke den – og så skal man huske at dekantering er nødvendig for at undgå det naturlige depôt, der opstår fordi vinen er ufiltreret (ligesom Vintage Port). Det er én af grundene til, at man har opnået denne høje kvalitet.
Denne portvin bør serveres afkølet og er perfekt som en ”efter-måltidet-drink”, men er samtidig også særdeles velegnet til f.eks. chokolade, desserter, kandiserede frugter og stort set alle oste.
- Guld ved Bacchus XX Concurso Internacional de Vinos
- 6 stjerner på www.winemanual.dk
- 5 stjerner og GODT KØB på www.ekstrabladet.dk
- 5 stjerner på www.vinavisen.dk
- Virkelig god & 92 point på www.vinbladet.dk
- 4 stjerner & 91 point på www.flaskehalsen.nu
- 4½/7 point på Houlbergs Vinblog (www.houlberg.it)
- 6 stjerner af Erik Mortensen, Den Korte Avis
- God i Din Vin Guide
- Guld ved Mundus Vini
Type: Halvtør – Tør
Restsukker: Ca. 100 g/l
Skal drikkes: Nu – 2033
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.