Boergeder

På Løvegården har vi boergeder, som hovedsageligt er her, så vi kan sælge sundt og lækkert gedekød.

Vores geder har stamtavle og M3 status, hvilket også gør dem attraktive som levende geder til salg.

Hvis du ønsker at bestille gedekød er du velkommen til at kontakte os. Så skriver vi ud til alle interesserede når vi ved hvornår vores geder sendes til slagt.

Vi ønsker at have geder med forskelligt udseende, og derfor finder du både brune, hvide og sorte geder samt kombinationer af de tre farver.

Boergeder til salg

Vi har både gimmerkid og bukkekid fra 2024 til salg lige nu. Send en mail til kristina@loevegaarden.dk hvis du er interesseret i at købe boergeder med stamtavler og M3 status.

En del af pigeflokken i det høje enggræs

Gedekødet

For mange danske familier er gedekød forholdsvis ukendt. Det vil vi gerne lave om på. Nogen har måske smagt gedekød på rejser i udlandet, men vores gedekød tåler ingen sammenligning med kød fra andre gederacer. Kødet fra boergeden minder om kalvekød i farven og den er finfibret. Gedekød er mere magert end kyllingekød, og så har gedekød et højt indhold af protein sammenlignet med andre kødtyper. Herudover er gedekødet kolesterolfattigt og med et højt omega-3 indhold.

Hvordan smager gedekød?

Gedekød smager som en mellemting mellem kalv men med en smag af vildt – en delikatesse. Gedekød er ubetinget slow-food som tilberedes bedst ved lave temperaturer i længere tid. Sådan er det jo med kvalitet – det tager tid. Det tager også tid for vores geder at blive klar til slagt – i modsætning til andre der slagter når gedekiddene er 6-12 måneder, lader vi helst vores geder blive 1,5 år før de skal slagtes.

Vores dyr bliver opfostret med masser af grovfoder (græs, godt hø, wrap og hvad de ellers finder af grønt på engen). Dertil får de korn (byg, rug & havre) samt lidt kraftfoder. Gederne får også vitaminer og mineraler samt frisk rent vand. Gederne får også serveret forskellige grene og træer. Det kan være pilegrene, juletræer osv.

Som nævnt ovenfor, så er gedekød meget sundt. Kødet er magert og finfibret og smager som kalv med lidt smag af vildt. Kødet er rødt, saftigt med en god mørhed.

I 2006 har Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri lavet en undersøgelse af kødet, hvor de blandet andet er kommet frem til følgende konklusion:

  • Gedekød er meget let fordøjeligt.
  • Gedekød indeholder mange af de gode polyumættede fedtsyrer.
  • Gedekød har en sammensætning af aminosyrer som stemmer godt overens med de anbefalingerne til en voksen person.
  • Gedekød er meget magert og har et lavere fedtindhold end for eksempel lammekød, kylling, okse og gris.
  • Gedekød har et højt mineralindhold.
  • Gedekød har en god vandbindingsevne, derfor svinder det kun ganske lidt under stegning

Til Ministeriets undersøgelser skal vi lige huske, at gøre det fuldstændigt klart, at:

Gedekød har IKKE den såkaldte uldsmag. Grunden hertil er, at geder ikke producerer lanolin. Det en skrøne, at gedekød skulle smage af uld, for det kan ikke lade sig gøre!

Hvis du har smagt gedekød der lugtede og/eller smagte underligt, er det fordi du har fået kød fra en buk i brunst.

Vi vil aldrig slagte nogle af vores ældre bukke i brunstsæsonen. Brunsten er om efteråret og varer hen imod december/januar. Der lugter bukkene ikke specielt godt. Vi vil godt kunne finde på at slagte vores bukke, men hvis vi slagter et af vores bukkekid, bliver det en tidligere slagt end ellers, så vi er sikre på at han bliver slagtet inden brunstsæsonen, og ellers vil det være en af de ældre bukke som slagtes udenfor brunstsæsonen, og så vil kødet herfra hovedsageligt blive anvendt til spegepølser.